1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Пазарът на пилешко месо беше динамичен в средата на юни

Пазарът на пилешко месо беше динамичен в средата на юни

По области, цените на едро на замразеното пиле са в границите от 3,33 лв./кг до 4,56 лв./кг

Средните цени по веригата на предлагане на пилешко месо за страната отбелязват леки разнопосочни изменения през периода 15 – 22 юни 2016 г.спрямо предходната седмица.

По области, цените на едро на замразеното пиле са в границите от 3,33 лв./кг (Плевен) до 4,56 лв./кг (Добрич). В пет от областите се наблюдава седмично понижение на цените в рамките на 0,3% – 2,6% (Силистра), докато в Плевен продукта поскъпва с 3,1%. В резултат, средната цена на едро на замразеното пиле се понижава с 0,3% на седмична база, до 3,90 лв./кг.

Средно за страната, цената на дребно на замразеното пиле в големите търговски вериги (ГТВ) се понижава с 1,1% спрямо предходния седмичен период, до 4,50 лв./кг. По области, продуктът се търгува в ГТВ на цени от 4,05 лв./кг (Шумен) до 4,97 лв./кг (Смолян). В пет области се отчита спад на ценовите стойности с между 0,7% и 13,5% (Шумен), а в Хасково и София – поскъпване, съответно с 3,5% и 9,8%.

През наблюдавания период цените на дребно на замразеното пиле в ГТВ са средно с 0,60 лв./кг по-високи от тези на едро, като разликата е в диапазона от 0,02 лв./кг (Шумен) до 1,31 лв./кг (Плевен).

Средната цена на дребно за страната на замразено пиле в другите търговски обекти (ДТО) остава без промяна спрямо предходната седмица – 4,77 лв./кг. По области, стойностите са в границите от 4,43 лв./кг (Варна и София) до 5,23 лв./кг (Кърджали). Изменение на цените спрямо предходната седмица се регистрира само в две области – покачване с 0,7% в София и намаление с 2% в Търговище.

Цените на дребно на замразеното пиле в ДТО са средно с 0,87 лв./кг по-високи от тези на едро, като разликата достига до 1,77 лв./кг в Плевен.

 

Средно за страната, цената на замразеното пиле в ДТО е с 6% по-висока от тази в ГТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.