1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. По обяд в Париж и Чикаго всички котировки са на червено

По обяд в Париж и Чикаго всички котировки са на червено

Днес цените на петрола отново се движат около нулата

Неочаквано за мнозина, новата работна седмица на борсите в Чикаго и Париж започна с положителни резултати, още повече след последния доклад на американското земеделско министерство, който подсказваше обратното. Така вчера всички котировки останаха на зелено, въпреки слабото начало на сесиите. С най-големи печалби се откроиха маслодайните култури, а от това се възползва и пшеницата, която също поскъпна.
 
Въпреки вчерашното развитие, при днешната предборсова търговия в Чикаго посоката за основните фючърси отново е надолу. До обяд българско време пшеницата от декемврийските фючърси е на минус до 575 долара и 75 за бушел. Царевицата от същия контракт също е на загуба до 474 долара и 50 цента. Цената на овеса се покачва с 5 цента до 361 долара и 25, а ноемврийският ориз се търгува за 15 долара и 10 цента за 50 килограма. 
 
Януарските фючърси на соята са на червено с малко над 9 цента до 1372 долара и 75 за бушел, а цената на соевото масло от декемврийските доставки се покачва със 78 цента до 52ва долара и 32ва цента за фунт. Декемврийското соево брашно е надолу до 463 долара и 10 цента за тон.
 
В Париж наблюдаваме подобно развитие. По обяд мартенските фючърси на пшеницата записват минус 25 цента до 237 евро и 75 евроцента за тон, а мартенската царевица губи 75 цента до 207 евро и 75. Цената на рапицата от февруарските доставки пада с две евро и 75 до 440 евро и 25 цента за тон.
 
На селскостопанската борса в Ешборн за един тон обезмаслено сухо мляко от декемврийските доставки се искат 2750 евро, маслото с доставка през същия месец се предлага за 5550 евро за тон, а цената на 100 килограма априлски картофи за преработка е 28 евро.
 
Днес цените на петрола отново се движат около нулата, но този път с положителен знак. Към 12:30 часа българско време американският суров нефт добавя 6 цента до 78 долара и 32 цента за барел, а сортът Брент се продава за 82 долара и 55 цента, отчитайки покачване. По обяд природният газ на нидерландската виртуална борса TTF струва 46 евро и 41 евроцента за мегаватчас, което е минус евро и 47 цента. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.