1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. По обяд в Париж и Чикаго всички котировки са разнопосочни

По обяд в Париж и Чикаго всички котировки са разнопосочни

Днес цените на петрола са надолу

Вчера цените на пшеницата паднаха значително. Излязоха и новите данни за износа, като според Европейската комисия експортът е с 30% под този за предходната година. Трябва да се има предвид, че все още липсват данни за износ от България за септември. Междувременно януарската соя започна с повишение в сряда, но затвори на червено. Декемврийската царевица в сряда също приключи на загуби.
 
При днешната предборсова търговия в Чикаго посоката за основните фючърси е надолу. Преди обяд българско време пшеницата от декемврийските фючърси е на минус до 559 долара и 25 за бушел. Царевицата от същия контракт пък е на печалба до 473 долара и 75 цента. Цената на овеса поевтинява с един долар до 350 долара и 75, а ноемврийският ориз се търгува за 15 долара и 30 цента за 50 килограма. 
 
Януарските фючърси на соята са на зелено с печалба от един долар до 1386 долара за бушел, а цената на соевото масло от декемврийските доставки се понижава с 38 цента до 52ва долара и 67 цента за фунт. Декемврийското соево брашно е нагоре до 470 долара и 20 цента за тон.
 
Продължаваме към борсата в Париж. Като цяло цената на основните котировки остава без промяна. Преди обяд мартенските фючърси на пшеницата се задържат на 239 евро и 75 евроцента за тон, като мартенската царевица също е без промяна. Остава на цена от 207 евро и 25 цента. Цената на рапицата от февруарските доставки остава на 442ве евро и 25 цента за тон.
 
На селскостопанската борса в Ешборн за един тон обезмаслено сухо мляко от декемврийските доставки се искат 2663 евро, маслото с доставка през същия месец се предлага за 5305 евро за тон, а цената на 100 килограма априлски картофи за преработка е 30 евро и 30 евроцента.
 
Днес цените на петрола са надолу. Предиобяд българско време американският суров нефт сваля 92ва цента до 75 долара и 74 цента за барел, а сортът Брент се продава за 80 долара и 35 цента, отчитайки понижаване. По обяд природният газ на нидерландската виртуална борса TTF струва 46 евро и 57 евроцента за мегаватчас, което е минус евро и 47 цента. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.