1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. По-висока цена на хляба в Пловдив и Пазарджик

По-висока цена на хляба в Пловдив и Пазарджик

Производителите на хляб вече купуват зърно от новата реколта, чиято цена на борсите е с 80 на сто по-висока от цената на пшеницата през миналата година

От днес с 10 стотинки е по-висока цената на заводския хляб в Пловдив.  На едро 650 грама хляб тип "заводски" вече струва 68 стотинки. С по 10 стотинки е увеличена и цената на типовия и черния хляб, произвеждани в завода. Увеличението се налага, тъй като хлебопроизводителите  вече купуват зърно от новата реколта, чиято цена на борсите е с 80 на сто по-висока от цената на пшеницата през миналата година.

И хлябът в Пазарджик от днес е с нова, по-висока цена. В зависимост от производителя, насъщният се продава на крайния потребител с до 20 стотинки повече. Още през август производители от региона предупредиха, че хлябът ще поскъпне с около 10 стотинки, заради по-високата изкупна цена на пшеницата.

От днес в магазините на областния град 700-грамовия хляб е с цена от 70 до 80 стотинки. Въпреки поскъпването, цената на хляба в общината остава най-ниска в сравнение с други региони на страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.