1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Последен ден на ЗарАгро шоу

Последен ден на ЗарАгро шоу

Които са го пропуснали – ще чакат до следващата година

 

Завършва Първото международно изложение ЗарАгро. То беше открито на  летище Стара Загора  с парад на полицейския конен ескадрон и водосвет на старозагорския митрополит Галактион. След приветствия на кмета проф. Светлин Танчев и ректора на Тракийския университет проф. Иван Станков, гостите разглеждаха стотиците експонати, разположени на територията на летището.

ЗарАгро шоу посрещаше с безплатен вход и томбола с награди - мотокултиватори, пръскачки, инструменти, автомати за вода и  много други. Имаше и демонстрации – всеки ден най-престижните световни и български марки селскостопанска техника показваха възможностите си на ливадата до входа на изложението или се състезаваха за бързина на пистата. Вместо самолети по пистата „летяха” и тестваните от посетителите бизнес модели на  автомобили от марките Honda, Renault, Volkswagen Mahindra и други.

 Интерес предизвика и състезанието за ловкост и смелост „Открадни агнето”, което демонстрира качествата на каракачанските кучета като алтернатива на електропастира /досега никой не е успял да грабне агнето/.   Международната организация „Каракачанско куче” направи киноложка изложба и конкурс и тогава видяхме българската порода в пълния й блясък.Националната асоциация по коневъдство представи елитни коне и уестърн шоу, като Източна Българска Рефиста и холандската порода Фризиец предизвикаха най-голям интерес . От холандската порода има само 3 коня в България.

Атрактивният стил на изложението не прави по-малко значими сериозните предложения на ПроКредит банк за изгодни кредити за земеделието. Вариант за аграрната сфера предложиха и от СиБанк. ДФ „Земеделие” предостави актуална информация за еврофондовете. Тракийският университет бе домакин на четвъртата Балканска научна конференция по животновъдство.

Наситените със събития дни на ЗарАгро шоу завършваха с концерти: на известни изпълнители и състави. Днес изложението ЗарАгро затваря врати. Всички, които са пропуснали да го посетят трябва да чакат до следващата година.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.