1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Повишиха изкупните цени на млякото

Повишиха изкупните цени на млякото

Цените на киселото мляко с 2-3 на сто масленост за страната се движат между 35 до 63 стотинки за бройка

 

С 19 % в Монтана и Враца и 7% във Видинско са скочили изкупните цени на кравето мляко през изминалата седмица. Според специалистите повишението на цената се дължи на факта, че няколко фирми изкупуват млякото и са се консолидирали.

Така кравето мляко с 3,6 на сто маслени градуса е в ценови диапазон от 37 стотинки до 55 стотинки за литър. Средно за страната изкупните цени на кравето мляко са от 40 до 60 стотинки за литър. Според САПИ има и намаление на цената в някои области от Североизточна България. Почти няма промяна в цените на едро на кравето кисело мляко. Кофичка от него с 3,6 процента масленост се продава от 40 до 68 стотинки в различните региони на страната. За Монтанско и Врачанско има увеличение от 1 на сто.

Цените на киселото мляко с 2-3 на сто масленост за страната се движат между 35 до 63 стотинки за бройка, а увеличение има само в Монтанско от 1 на сто. Цените на прясното мляко в плик са стабилни и се вместват в границите между 68 стотинки и 1,15 лева.

Кравето сирене на едро за страната е с цени от 2,80 до 4,75 лв. за килограм. Намаление от 2 на сто има единствено в София. Цената на едро на овчето сирене за страната е в границите от 4,40 до 7,42 лв. за кг. Кашкавал "Витоша" на едро е с цени от 6 лева до 8,40 лв. Леко повишение е отчетено в Бургас, Добрич, Смолян и Кърджали.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.