1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Предлагат надписът "птиче месо" да стане запазено име

Предлагат надписът "птиче месо" да стане запазено име

Месо, което съдържа висок процент вода и други добавки ще бъде в графата "продукти от птиче месо"

В най-скоро време ще бъде повдигнат въпросът за "птиче месо" като запазено име, т.е. месо, което съдържа висок процент вода и други добавки ще бъде в графата "продукти от птиче месо". За тях също ще влезе в сила новата наредба от 2010 година за качеството на храните. Това разясни директорът на Областна дирекция по безопасност на храните - Стара Загора д-р Генади Ганчев. Относно последните проверки по веригата зърно - хляб в Старозагорска област, д-р Ганчев съобщи, че почти във всеки един от проверените обекти има несъответствия в системата за самоконтрол.

По време на последните засилени проверки по веригата зърно - хляб в Старозагорско са проверени 19 големи зърнопроизводители, 10 зърнохранилища, 13 склада за съхранение на зърно, 4 мелници, 3 хлебозавода и 26 фурни за хляб. Всички тези обекти са обхванати чрез документални и физически проверки, разясни д-р Ганчев.

Освен констатираните несъответствия в системите за самоконтрол в обектите, друг често срещан проблем е неспазване на санитарните изисквания.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.