1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. През юни са намалели цените на плодовете и зеленчуците

През юни са намалели цените на плодовете и зеленчуците

Цената на едро на яйцата е намалена спрямо май с 12%, или с две стотинки

През юни са намалели цените на плодовете и зеленчуците, отчитат експертите на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ). Най-голям спад в цената през миналия месец - 41%, е регистриран при оранжерийните домати, се посочва в съобщение на пресцентъра на ДКСБТ.

Цената на зеления пипер намалява с 28%, на черешите - с 22%, на ягодите - с 31%, и на бананите - със 17%. Цената на оранжерийните краставици и на ябълките е с около 7-8 процента по-ниска през юни, спрямо май.

Без промяна е цената на картофите - 0,46-0,49 лв. за килограм на едро. При млечните произведения се наблюдава стабилизиране и леко намаление на цените на едро.

Кравето сирене през юни е с 3% по-евтино, спрямо предходния месец, а цената на кашкавал "Витоша" е без промяна и се стабилизира на ниво 9,03 лв. за килограм.

Цената на едро на яйцата е намалена спрямо май с 12%, или с две стотинки. Стабилизиране на цените през юни се наблюдава при брашното, което малко е поевтиняло с 3 на сто, и при олиото, чиято цена на едро се задържа на ниво 3,26лв./литър

При цената на захарта се запазва тенденцията от предходните месеци на стабилизиране и на леко поевтиняване - с около 1%. Ръст на цените е отчетен при ориза - 25%, при лещата - 5%, при фасула - 3%, и при пилетата - 2%.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.