1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. През изминалата седмица средната цена на едро на захарта е 2,23 лв./кг

През изминалата седмица средната цена на едро на захарта е 2,23 лв./кг

В почти всички областните центрове е налице понижение на ценовите равнища

През анализирания седмичен период на пазара на бялата кристална захар не се наблюдават значителни изменения на средните цени на едро и на дребно за страната.

Регистрираните в по-голямата част от областите леки ценови колебания при търговията със захар на едро не се отразяват съществено върху средната стойност за страната. През изминалата седмица средната цена на едро на захарта е 2,23 лв./кг, като бележи леко понижение (с близо 1%) спрямо предходния седмичен период. По области, захарта се предлага в ценовия диапазон от 2,06 лв./кг (Добрич) до 2,40 лв./кг (Разград). В почти всички областните центрове, при които се отчита седмично изменение на цените на едро, е налице понижение на ценовите равнища – в рамките от 0,4% (Ловеч и Сливен) до 3% (Враца). Леко увеличение на ценовите стойности се наблюдава единствено в Благоевград (с 0,4%) и Варна (с 0,9%).

Ситуацията на пазара със захар на дребно също остава без сериозна промяна.

През изминалата седмица средната цена на захарта на дребно в големите търговски вериги (ГТВ) е 2,36 лв./кг, като бележи леко понижение (под 1%) спрямо предходната седмица. В големите супермаркети в страната захарта се предлага отново в ценовия интервал от 2,24 лв./кг до 2,53 лв./кг, като най-ниски стойности са отчетени в Добрич и София, а най-високи - във Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен. Понижение на цените се наблюдава само в две от областите - Варна и Добрич, съответно с 2,2% и 1,1%.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.