1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. През изтеклата седмица не се забелязва ръст на цените на основните храни

През изтеклата седмица не се забелязва ръст на цените на основните храни

Без значителна промяна остават средните цени на бялата кристална захар

Без значителна промяна остават средните цени на бялата кристална захар на пазарите на едро и дребно в страната през последната седмица, съобщават от Министерството на земеделието и храните.

Наблюдаваните през седмицата леки разнопосочни изменения на цените на едро в част от областите не се отразиха върху средната цена за страната, която остава на нивото от предходния анализиран период – 2.26 лв./кг. На тържищата в различните областни центрове захарта се търгува за 2.11 лв./кг. При търговията на дребно със захар в другите търговски обекти средната цена за страната остава непроменена в сравнение с предходната седмица – 2.44 лв./кг.

Предлагането на агнешкото месо през есенния сезон е ограничено. При предлагането на пазара на агнешко месо не са отчетени ценови изменения в сравнение с предходната седмица, с изключение на леко понижение на цените на цяло агне във Варна и Добрич.

Цената на брашно Тип „500” както на едро, така и на дребно се запазва около нивата от предходната седмица. Леките разнопосочни ценови колебания при търговията на едро с брашното по области не се отразиха върху средната цена за страната, която остава без промяна спрямо предходния период – 0.89 лв./кг.

През анализирания период 26 октомври – 2 ноември 2011 г. при предлагането на яйцата се наблюдават незначителни ценови изменения спрямо предходната седмица по области, като средните за страната цени на едро и на дребно остават на нивата от предходната седмица.

Не са регистрирани и сериозни изменения в цената на олиото в страната. Средно за страната слънчогледовото олио се търгува на едро за 2,61 лв./литър, с 0,01 лв./литър по-малко спрямо предходната седмица. Средната цена на дребно за страната на рафинираното олио в големите търговски вериги е незначително по-ниска (под 1%) спрямо предходната седмица.

През изтеклата седмица не се наблюдават значителни изменения на цените на пилешко месо (замразено и охладено) в страната. Средната за страната цена на едро на замразеното пиле се запазва на нивото от предходната седмица – 3.80 лв./кг.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.