1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. През последната седмица средните цени на яйцата остават стабилни

През последната седмица средните цени на яйцата остават стабилни

Слабо поевтиняване е регистрирано при брашното, а без промяна остава цената на захарта, яйцата и олиото

В месечен план през август - 3-31 август, се наблюдава повишаване на цените на дребно при яйцата (0,01 лв./бр.), захарта (с 2,6%), агнешкото месо (1,3%) и незначително намаляване на цените на брашното и олиото. В същото време стабилни остават цените на пилешкото месо. Това става ясно от наблюдението на работната група към Министерството на земеделието и храните върху изменението на цените на шест хранителни продукта.

В същото време на седмична база не се наблюдават сериозни изменения в цените на основни хранителни продукти като брашно, яйца, олио, пилешко и агнешко месо през изминалата седмица. Слабо поевтиняване е регистрирано при брашното, а без промяна остава цената на захарта, яйцата и олиото.

Яйца

През последната седмица средните цени на яйца за страната остават стабилни.

Цените на едро на яйца размер М (цени на едро за размер L през периода не са наблюдавани) се движат в диапазона от 0,15 лв./бр. до 0,19 лв./бр. Най-скъпо яйцата на едро се търгуват в Смолян, а най-евтино - във Велико Търново и Хасково.

Цените на яйца - размер М в големите супермаркети са в диапазона от 0,16 лв./бр. до 0,28 лв./бр., а в по-малките търговски обекти варират от 0,18 лв./бр. (Варна и Шумен) до 0,24 лв./бр. (София).

През осмия месец на годината средните цени на яйца на едро и на дребно за страната са се повишили с по 0,01 лв./бр.

Пилешко месо

При средните цени на пилешкото месо за страна не се наблюдава съществено изменение през миналата седмица.

Замразено пилешко месо на едро се предлага в границите от 3,00 лв./кг до 4,46 лв./кг, съответно в Монтана и Ловеч.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.