1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. При проверка на БАБХ са иззети 67 500 броя яйца

При проверка на БАБХ са иззети 67 500 броя яйца

Партидите яйца са произведени в птицеферми в област Кюстендил

При извършени проверки на 05.04.2011 г. от инспектори на Областна дирекция по безопасност на храните - град Кюстендил на птицеферма и склад за яйца са конфискували 375 кашона по 180 яйца. Първоначално в склад в град Кюстендил са конфискувани 135 кашона по 180 броя яйца. Констатирано е, че яйцата са пакетирани в обект, който не е регистриран по Закона за храните.

Партидите яйца са произведени в птицеферми в област Кюстендил. Производителят им е етикетирал и маркирал яйцата в пакетиращ център за яйца, който не е регистриран по смисъла на Закона за храните. От птицефермите са иззети останалите 240 кашона по 180 броя яйца. На производителя е съставен акт за установяване на административно нарушение. Всички иззети яйца са насочени за обезвреждане в екарисаж.

Във връзка със сигнал за яйца с изтичащ срок на годност с произход Полша са извършени проверки от Българска агенция по безопасност на храните, както следва:

  • Извършени са проверки за наличие на яйца с произход Полша с изтичащ срок на годност – 24.03.2011 г.;
  • Проверени са общо 1019 обекта.
  • Проверени са търговски обекти, складове и пакетиращи центрове за яйца по регионите в страната.  
  • При извършените физически и документални проверки за наличие на яйца с произход Полша, такива са установени в Регион Благоевград, Варна, Видин, Пловдив, Сливен, София град и София област
  • Наличните партиди яйца са в срок на годност и е спазен температурният режим на съхранение. Яйцата са правилно маркирани и са придружени с необходимите съпроводителни документи.
  • Не са издадени предписания и актове.

 

Етикети яйца, птицеферми
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.