1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Производители:Вкарването на изрезки в скъпи продукти е невъзможно чисто технологично

Производители:Вкарването на изрезки в скъпи продукти е невъзможно чисто технологично

Асоциацията на месопреработвателите отдавна е подала сигнал за вноса на продуктите, заловени вчера при операцията "Дупетата" на ГДБОП и ДВСК

Абсурдно е изрезки от колбаси да се влагат в скъпи салами, обяви пред БНР Красимир Вътев, председател на Асоциацията на месопреработвателите в България. Качеството на луканките и другите скъпи колбаси веднага ще се влоши и никой производител не би рискувал да развали стоката си с остатъчна суровина.

Асоциацията отдавна е подала сигнал за вноса на продуктите, заловени вчера при операцията "Дупетата" на ГДБОП и ДВСК, обяви Вътев.

Вкарването на изрезки в скъпи продукти е невъзможно чисто технологично, опроверга той твърденията от вчера на земеделския министър Мирослав Найденов, че заловените 194 тона "дупета" се влагали в луканки. Аз лично като производител, който познава технологията на производство, и ви уверявам, че такива продукти, ако ги вложим в производство на скъпи продукти, те ще ги развалят, защото те са отлежали, имат различен цвят, имат подправки, имат сол, адитиви, които изцяло изкривяват каквато и рецептура да се приложи, поясни шефът на месарите. Той смята, че "дупетата" се внасят в огромни количества, след това тук опаковките се размразяват, препакетират и се продават с висока цена на пазара. Това е единствената им дообработка, коментира Вътев.

Той е убеден, че няма фирми, членове на Асоциацията на месопреработвателите в далаверата. Ако при проверките сега се установят такива, те ще бъдат незабавно изключени от браншовата организация. Нека да приключи проверката, да видим има ли членове на нашата асоциация, които правят този дъмпингов внос и убиват българския производител, чрез нелоялна конкуренция. Ще свикам управителния съвет, ако трябва и общо събрание, за да вземем решение имат ли място такива фирми в нашата браншова организация, закани се шефът на месопреработвателите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.