1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Производителят на заразени с диоксин фуражни масла в Германия вероятно не е бил официално регистриран

Производителят на заразени с диоксин фуражни масла в Германия вероятно не е бил официално регистриран

Ръководителите на фирмите са упреквани в нарушения на кодекса за хранителни и фуражни стоки

Производителят на заразени с диоксин фуражни масла от провинция Силезия-Холщайн вероятно е действал незаконно, предава ДПА. Федералният министър на земеделието Илзе Айгнер заяви, че е твърде възможно фирмата да  не е била официално регистрирана. „Има индикации за това", каза говорител на Айгнер в петък в Берлин. „В този случай въпросът за официалните контроли също става несъстоятелен и невалиден". Могат да се контролират само фирми, които са регистрирани официално. Ако това не се случи, не може да се открие и евентуално разреждане.

„В момента индикациите говорят за голяма степен на криминалност", подчерта говорителят на Айгнер по отношение на производителя за фуражни масла от Силезия-Холщайн. Прокуратурата разследва предприятието.

При полицейски акции в седалището на фирмата и в една партньорска фирма в Бьозел, Долна Саксония, службите конфискуваха в сряда многобройни документи. Ръководителите на фирмите са упреквани в нарушения на кодекса за хранителни и фуражни стоки. По данни на службата по защита на потребителите и безопасност на храните в Долна Саксония фирмата в Бьозел е действала нелегално и затова не е била контролирана.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.