1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Протести заради ниските цени изкупни цени на млякото в Силистра

Протести заради ниските цени изкупни цени на млякото в Силистра

Млякото в цялата област се изкупува на цени между 22-30ст/л

 

Животновъди от Силистренско тази сутрин от 8.00 часа за един час  затвориха пътя от Силистра за Русе в района на село Цар Самуил като протест заради ниските цени изкупни цени на млякото. Протестът, в който участват близо петдесетина млекопроизводители от района,  започна със символичното разливане на няколко литра мляко.

Причината за ефективното недоволство на млекопроизводителите  е драстично ниската, дори и за летния сезон, цена на кравето мляко.

Това съобщи председателят на Регионалната асоциация в Силистренско Бюлент Фаик.

Според него производителите на млечната суровина в Силистренска област са може би единсктвените в страната, изправени пред драстично неизгодните условия на преработвателите. В сравнение с цените на млякото от зимните месеци от 45ст/л, днес млякото в голяма част от селата в Тутрканско, а и в цялата област се изкупува на цени между 22-30ст/л.

Според Бюлент Фаик, цената на същото качество краве мляко в област Добрич е между 40-47 ст/л.

По данни на областната дирекция "Земеделие и гори " в Силистра, на територията на областта се отглеждат над 5000 глави млечни крави, като за миналата година общото производство на краве мляко възлиза на 28 968 409 литра./Радио Мелодия - Силистра

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.