1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Провал на търга за 17-те самолета на Ер Добруджа

Провал на търга за 17-те самолета на Ер Добруджа

Непродадените самолети ще бъдат предложени на втори търг през март, като цените ще бъдат редуцирани с 20

 

Нито един купувач не се яви на явния търг за 17 самолета на "Ер Добруджа"-ООД, собственик на селскостопанското летище в Добрич.

Машините бяха пуснати за разпродажба от местното поделение на Агенцията за държавни вземания заради натрупани задължения към регионалното управление "Социално осигуряване" и териториалната данъчна дирекция. Публичният изпълнител по делото на агенцията Георги Ковачев уточни, че вземанията на държавата са около 500 000 лв.

Най-евтиният планер, който е без двигател и витло, беше предложен с начална тръжна цена 10 700 лв. За най-скъпата машина агенцията поиска поне 33 980 лв.

На търга бяха продадени единствено две автоцистерни и лек автомобил "Москвич". Общата стойност на предложеното имущество е 376 480 лв..

Непродадените самолети ще бъдат предложени на втори търг през март, като цените ще бъдат редуцирани с 20 %, обясни Георги Ковачев.

В окръжния съд в Добрич междувременно тече производство по несъстоятелност на "Ер Добруджа". Процедурата беше открита през ноември 2003 г. по молба на управителя на дружеството Владимир Мутафчиев. По неговите думи задълженията на фирмата са около 900 000 лв.

Селскостопанското летище беше приватизирано през 1998 година от работническо-мениджърско дружество. Тогава държавата поиска за 80 на сто от капитала на предприятието 1 342 426 566 неденоминирани лв. РМД-то трябваше да плати в брой 10 на сто от тази сума, а остатъка да издължава в продължение на 10 години в лева, държавни ценни книжа и инвестиционни бонове.

Според подписания договор новият собственик се задължи да направи инвестиции от 180 000 долара в продължение на три години./Investor.bg

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.