1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Разграбват ярета по 5 лева килото

Разграбват ярета по 5 лева килото



Ярета сукалчета са най-търсената стока в пазарджишките села в дните преди Великден. Месото им е много крехко, затова много хора го предпочитат, разкриха стопани. Освен това е и по-евтино - килограм живо тегло излиза 5 лева, а агнешкото е с левче по-скъпо.

За първи път пред голям празник месото по магазините в Пазарджик поевтинява. Само преди седмица килограм от бута или от плешката надхвърли 10 лева.

Навръх Великден обаче цената на одрано агне в магазините падна до 8 лева за кг. Това е чудо невиждано, търговците или вече са в Европейския съюз, или са притиснати от пазара, коментираха оживено купувачи в центъра на града.

Причината за поевтиняването е слабото търсене, хората нямат пари и купуват по малко месце, и то рядко, признаха търговци.

За разлика от пазарджиклии хората от другите градове на страната ще си пазаруват скъпи мръвки. Само за ден цената на крехките пържолки се вдигна с 2 лева в Петрич.

Причината е напливът на купувачи от съседна Гърция, които търсят по-евтин пазар. През изминалата седмица цените са се вдигнали между 2 и 14 на сто, отчитат от Системата за агропазарна информация (САПИ). Килограмът върви от 7,30 до 10,50 лв. Най-високи са цените във Варна, Велико Търново, Ловеч, Плевен и София./standartnews.com

AGRO.BG

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.