1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Руска фирма отваря животновъден комплекс в с. Вратарите

Руска фирма отваря животновъден комплекс в с. Вратарите

 

Руската фирма ще инвестира 2 млн. лв. за изграждане на овцеферма в с. Вратарите, съобщи собственикът на фирмата Володя Юрочки.
Бизнесменът е закупил базата на бившата земеделска кооперация в селото. Намеренията му са до една година да увеличи броя на овцете до 6 хиляди и да създаде затворен цикъл на производство, чрез разкриване на кланица и мандра.

До средата на ноември ще бъдат внесени от Украйна първите стада овце от породата Азовски цигай. Основно ще се отглеждат месодайни животни, за нуждите на българския и чуждия пазар. Идеята е да се изгради съвременно стопанство, като се затвори цикъла от производство на фураж до преработката на мляко. Паралелно ще се развива и селски туризъм. Около 50 работни места ще бъдат разкрити, покрай животновъдния комплекс, който ще даде поминък на почти цялото село.  

Руската фирма планира и да арендува до 25 хиляди дка в землището на околните на Вратарите села. Предстои да закупи и пресъхналия язовир в селото, до който възнамерява да изгради туристическо селище./dnesplus.bg

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.