1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Саудитска Арабия има интерес да инвестира в производството на българско зърно, месо и риба

Саудитска Арабия има интерес да инвестира в производството на българско зърно, месо и риба

Снимка:

Н. Пр. д-р Фахад Абдулрахман Балгунаим се срещна с министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов

Имаме интерес да инвестираме в производството на  български храни и по-конкретно на зърно, зелени фуражи, месо и риба. Това съобщи министърът на земеделието на Кралство Саудитска Арабия Н. Пр. д-р Фахад Абдулрахман Балгунаим след среща с министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов в МЗХ.

Министър Балгунаим поясни, че инвестицията може да бъде направена, не от правителството на Кралството, а от частния сектор. Той сподели, че за него е висока чест да е първият саудитски министър, който посещава България. Двамата министри изразиха увереност, че утре, 29 септември, на предстоящия българо-саудитски бизнес форум ще бъдат направени необходимите контакти за сътрудничество.

Министър Балгунаим подчерта, че търговският стокообмен между България и Кралството е много нисък в сравнение с възможностите, които съществуват и разбирателството, което има. Всяка една от двете страни има своите предимства, посочи още той. Министър Найденов съобщи, че предстои подписване на договор, който ще  гарантира двустранните инвестиции.

Министър Балгунаим е на двудневно посещение в България по покана на министър Найденов.

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.