1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Селското стопанство измества петрола в Русия

Селското стопанство измества петрола в Русия

Привлекателни са зърненият отрасъл, месно-млечният и преработващият

След два дни в Давос започва Световният икономически форум, на който тази година основен оратор ще бъде руският президент Дмитрий Медведев. По този повод вестник "Российская газета" пише, цитирайки икономическия съветник на Медведев Аркадий Дворкович, че в Давос на международните инвеститори ще бъде даден сигнал, че Русия е отворена за бизнес, включително в рамките на програмата й за модернизация. От тази година разходите на руските компании за иновации - за създаване на нови продукти и технологии - са увеличени няколко пъти.

Една от приоритетните за Москва области е селското стопанство, в която по думите на Дворкович, някои инвеститори оценяват капиталовложенията си като по-изгодни, отколкото в петролния сектор. Според него привлекателни са зърненият отрасъл, месно-млечният, преработващият.

От 1 януари в Русия е отменено данъчното облагане при увеличаване на капитала за всички категории инвеститори, включително за физически лица, подчертава Дворкович. Втора добра новина по думите му е възможното излизане на Руската банка, която има дял от почти 40 процента, от списъка на акционерите на стоковата борса ММВБ. Това може да подтикне към обединяване на две борсови платформи - на РТС и ММВБ, казва икономическият съветник на руския президент.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.