1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Швейцария улеснява вноса на плодове и зеленчуци от развиващите се държави

Швейцария улеснява вноса на плодове и зеленчуци от развиващите се държави

Ще има изгода от по-широкото предлагане в местната търговия

Производители от развиващи се страни получават по-голям достъп до швейцарския пазар, съобщава официалният сайт на швейцарската конфедерация. Открива се и информационен портал за условия за внос.

С решение на правителството в Берн от 25 март митническите такси за плодове и зеленчуци за развиващите се страни се намаляват. Това подпомага на първо място производителите в развиващите се страни, а и клиентите в Швейцария ще имат изгода от по-широкото предлагане в местната търговия.

За производителите в развиващите се страни е трудно да получат обща представа за условията за внос на стоки в Швейцария, защото те са разпределени в интернет страниците на различните ресорни федерални служби. Досега нямаше централен портал, който да обединява цялата информация. Затова държавният секретариат по икономиката SECO открива такъв информационен портал на този адрес на английски, френски, немски, италиански и ретроромански език. На него може да се открие най-важната информация и упътвания към съответни страници на ресорните федерални служби. Информацията засяга както евентуални митнически облекчения, така и сферата на техническите условия, които трябва да се съблюдават при вноса на стоки в Швейцария.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.