1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Скочи интересът към земеделските земи в Добричко

Скочи интересът към земеделските земи в Добричко

Земеделска земя трета категория в момента се търгува между 700 и 1 100 лв. за декар

„Като цяло на пазара на недвижими имоти в страната и област Добрич се наблюдава стабилизация", заяви пред Дарик регионалният мениджър на агенцията за недвижими имоти „Форос" Асен Гатев. „Въпреки продължаващата тенденция на спад в нивото на реализираните сделки през последните 9 месеца на 2010 година и продължаващ спад на цените на имотите, пазарът върви към своята балансна точка", коментира Гатев.

При жилищните имоти търсенето в Добрич към момента е най-голямо при двустайните и тристайни апартаменти в централна градска част. Там цените варират от 370 до 520 евро на квадратен метър, информира Асен Гатев. Той съобщи още, че продължава спадът на цените на панелни жилища в крайните квартали на Добрич. Къщите се предлагат на цени от 45 000 лв. до 150-200 000 евро. Традиционно високи остават цените на крайморските парцели, които се движат между 500 и 800 евро на квадратен метър, но към момента не се регистрира засилен интерес от страна на купувачите.

Особено раздвижване се наблюдава на пазара на земеделски земи, като търсенето превишава предлагането, коментира още Гатев. Земеделска земя трета категория в Добричко в момента се търгува между 700 и 1 100 лв. за декар.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.