1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Спират вноса на турско брашно

Спират вноса на турско брашно

Премиерът се е съгласил, че вносът преди прибирането на реколтата ще свали цените на родното производство.

 

Премиерът Симеон Саскобургготски е поел ангажимента да спре безмитния внос на турско брашно и зърно. Това съобщи депутатът от ПГ на Народен съюз Венцислав Върбанов след среща с министър-председателя. Той, заедно с други колеги от временната парламентарна комисия за зърното, предоставиха на премиера данните от доклада за състоянието на Държавния резерв.

Сега у нас се внася без мито брашно от Турция на цени от 270 лв. за тон, което е по-евтино от нашето. Внасяната пшеница също е по-евтина, обясни бившият земеделски министър.

Премиерът се е съгласил, че вносът преди прибирането на реколтата ще свали цените на родното производство. Министър-председателят е бил информиран и за източването на Държавния резерв. През последната година е установена липсата на 30 хил. тона зърно, съобщи шефът на анкетната комисия Пламен Моллов след срещата. Той уточни, че от 1997 г. насам всяка година се установяват липси от 70-80 хил. тона зърно от резерва. До края на седмицата временната анкетна комисия ще представи своя доклад пред парламента./standartnews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.