1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Среща за контрол на тютюнопроизводството на СЗО предизвика възраженията на тютюнопроизводителите

Среща за контрол на тютюнопроизводството на СЗО предизвика възраженията на тютюнопроизводителите

Общо 171 държави са подписали Рамковата конвенция за контрол на тютюните

Официални представители на здравеопазването на страни от цял свят започнаха обсъждания в Уругвай за по-силен контрол върху тютюнопроизводството, срещу който се протовопоставят производителите и цигарената индустрия, предава Ройтерс. Срещата на Световната здравна организация се състои по времето, когато южноамериканската страна се бори с възраженията на международната тютюнева компания „Филип Морис Интернешънъл”, според която силният рестриктивен закон на страната вреди на бизнеса на компанията.

Общо 171 държави са подписали Рамковата конвенция за контрол на тютюните. Техните делегати ще обсъждат на срещата ще обсъждат различни предложения за ограничаване на употребата на добавъчни вещества в цигарите.

Поддръжниците на забраната на тютюневите добавки казват, че те подобряват вкуса на цигарите и стимулират потребителите да пушат повече. Според други от предложенията компаниите трябва да разкрият повече информация за своите продукти, както и да намалят постепенно отглеждането на тютюн.

Според групи на тютюневите производители мерки за ограничаване на отглеждането на тютюн ще лишат около 3,6 милиона африкански фермери от техния поминък.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.