1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Стабилни цени за слънчогледа

Стабилни цени за слънчогледа

От своя страна стабилните цени на зърното водят и до стабилни цени на предлаганите на борсата брашна

 

На стоковите борси слънчогледът вече регистрира ценова и количествена стабилност, сочи информацията от САПИ. Предлагането вече се е консолидирало на ниво от 420 лева за тон, докато купувачите продължават да настояват за цени в границите между 330 и 350 лева за тон без ДДС. Непроменените котировки закономерно рефлектират и върху цената на едро на олиото, която вече няколко седмици се предлага на различни цени в зависимост от производителя, които обаче са стабилни в диапазона между 1,19 и 1,35 лева за литър.

И на последната борсова сесия хлебната пшеница държи котировки на продажбите около 175 лева за тон, срещу 150 лева, които предлагат купувачите. Ценовият марж от 25 лева не дава възможност за сключване на сделки, коментират експертите.

От своя страна стабилните цени на зърното водят и до стабилни цени на предлаганите на борсата брашна. Предложенията за тип 500 от различни производители са на нива - 318 и 283 лева за тон, тип 700 върви при 300 и 267 лева за тон, а тип 1150 - 267 и 250 лева за тон без ДДС./mont-press.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.