1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Стокобменът между България и Румъния e нараснал на близо 3 млрд. евро за 5 години

Стокобменът между България и Румъния e нараснал на близо 3 млрд. евро за 5 години

Икономически форум за Югоизточна Европа се провежда в София

За поредна година вчера, 23 ноември, в София беше открит Икономически форум за Югоизточна Европа. През 2011-а той се се провежда под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и с подкрепата на представителството на Европейската комисия в България. Форумът ще работи два дни в панели, посветени на иновациите, информационните технологии, инвестициите и инфраструктурата, информира Георги Табаков - председател на форума.

За близо пет години членство на България и Румъния в Европейския съюз, стокобменът между двете съседни страни е нараснал на близо 3 млрд. евро, заяви при откриването на форума посланикът на Букурещ у нас Н. Пр. Антон Пацурету.

Двете страни отдавна и недвусмислено почувстваха как общото европейско пространство помага за икономическото им развитие, посочи Пацурету. В последните години двустранните отношения в икономическата област са нарастнали поне десет пъти, допълни той.

"Общите цели помогнаха на сътрудничеството между двете страни", смята Борислав Стефанов, директор на Агенцията за инвестиции у нас.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.