1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Търговци на череши блокират движението на Е-79

Търговци на череши блокират движението на Е-79

Черешовите масиви са разположени от двете страни на главния път

 

Търговци на череши са окупирали главен път Е-79 в района на язовир "Дяково" край Дупница. Купувачите пресичат хаотично пътното платно и създават сериозни предпоставки за нещастни случаи, алармираха от КАТ-Дупница.

От двете страни на пътя са разположени маси и разгънати чадъри, а търговците стигат дотам, че минават по средата на платното и спират автомобилите, като приканват хората в тях да си купят от вкусните току-що набрани череши.

Черешовите масиви са разположени от двете страни на главния път и търговията върви, защото плодовете са пресни и са на цени, по-ниски от тези на пазара. Килограм от вкусния плод се предлага по 1,50 лева, а при по-големи количества търговците правят и отстъпка.

В дните като петък и неделя, когато движението по Е-79 става много натоварено, това движение на хора от двете страни на пътя създава сериозни предпоставки за инциденти. Налага се дори да гоним търговци. Клиентите спират пред някоя от масите, но решават да разгледат и тези отсреща. Пресичат, а при този натоварен трафик вероятността някой да бъде прегазен е много голяма, казаха служители от дежурните патрулки на КАТ./в-к ВЯРА

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.