1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Тютюнопроизводители ще блокират пътя София-Кулата заради неполучени пари

Тютюнопроизводители ще блокират пътя София-Кулата заради неполучени пари

 

57 тютюнопроизводители от община Кресна все още не са получили парите си за предадения от тях на фирмата "Лийв Табако Михайлидис" от Сандански 20 тона тютюн от реколта 2005 г. Това съобщи кметът на Кресна, Валентин Стоичков.

Той добави, че според сключения договор в срок от един месец след предаването на тютюна, хората е трябвало да получат парите си.

"Минаха 7-8 месеца, няма никакви изгледи те да вземат парите си, макар фирмата многократно да обещаваше, че ще се разплати. За днес бе поредното обещание, отново обаче хората останаха излъгани", обясни кметът. Оттук нататък съгласно законовите процедури и правата, които имаме, ще направим гражданско неподчинение. То ще се изрази в спиране на движението на главен път Е 79. Това ще стане след четвъртък, 19 октомври, обясни той.

Протестът ще бъде съгласуван с всички държавни институции. Кметът е провел разговори с гръцката фирма "Лийв Табако Михайлидис" със седалище в Сандански. Оправдават се, че нямали пари, нямали преводи и така е вече 45 месеца. Потърсихме съдействие за решаването на този проблем от Министерство на земеделието, от експертната комисия по лицензиране, която е издала лиценза на въпросната фирма. Те отговориха, че изобщо не могат да помогнат за уреждане на финансовите взаимоотношения фирма - тютюнопроизводители, съобщи още кметът на Кресна Валентин Стоичков.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.