Близо 3-4% от свинското месо в Германия е биологично производство, съобщи за медиите министърът на околната среда и защита на природата, земеделието и защитата на потребителите на Федерална провинция Северен Рейн – Вестфалия, Екхард Уленберг. “Бихме допуснали внос на български продукти, тъй като търсенето на биопродукти в Германия нараства и има пазар за това. На фона на последните скандали за качеството на месото в Германия ние се убедихме, че не трябва да се говори постоянно само за биопродуктите, а че трябва да се има предвид безопасността на храните в целия спектър на производството. Както и че трябва да се полагат грижи за качеството и на онова месо, което купуват хората, които не могат да си позволят да купуват биопродукти.”, заяви още Уленберг. В Германия биологично произведеното месо е с около 20% по - скъпо, поясни Уленберг.