1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Цените на пилешкото месо остават без съществени изменения

Цените на пилешкото месо остават без съществени изменения

Най-чувствително понижение се отчита в Добрич (с 3,1%), а най-съществено повишение - в Разград (с 1,7%)

През изтеклата седмица (27 юни – 4 юли 2012 г.) средните цени на едро и на дребно на пилешкото месо (замразено и охладено) остават без съществени изменения спрямо предходния седмичен период.

 Пиле-замразено

Цените на едро на замразеното пиле по области се движат в диапазона от 3,10 лв./кг (Добрич) до 4,30 лв./кг (Разград). В голяма част от областните центрове се наблюдават леки седмични ценови колебания, преобладаващо в посока нагоре. Най-чувствително понижение се отчита в Добрич (с 3,1%), а най-съществено повишение - в Разград (с 1,7%). В резултат, средната цена на едро на замразеното пиле за страната бележи незначително увеличение (с 0,5%) спрямо предходния период.

В големите търговски вериги (ГТВ) цените на дребно на замразеното пиле варират в границите от 4,29 лв./кг (Благоевград, Кюстендил и Пловдив) до 4,79 лв./кг (Варна), като в повечето области остават на нивата от предходния период. Леко изменение се наблюдава само в три области. В две от тях – София и Пазарджик замразеното пиле поевтинява, съответно с 2,3 и 1,1%, а единствено във Варна поскъпва с 1,1%.

Средно за страната, цената на дребно на замразеното пиле, предлагано в ГТВ, остава без промяна спрямо предходната седмица - 4,45 лв./кг. Маржът между цените на едро и тези на дребно в ГТВ се запазва в границите от предходната седмица – от 0,04 лв./кг (Разград) до 1,50 лв./кг (Ловеч).

Средната цена на дребно на замразеното пиле в другите търговски обекти (ДТО) също се задържа на нивото от предходния седмичен период - 4,41 лв./кг. По области стойностите варират от 4,08 лв./кг (Силистра) до 4,90 лв./кг (Ловеч и София). Леко изменение на цените се наблюдава в четири области, като в две от тях – Шумен и Смолян охладеното пиле поевтинява, съответно с 6,4 и 1,1%, а в други две - София и Хасково поскъпва с 3,4 и 0,1%.

Средно за страната, цената на дребно в ДТО за периода е с около 0,9% по-ниска от тази в ГТВ. Маржът между цените на едро и цените на дребно на замразено пиле в ДТО варира в диапазона от 0,13 лв./кг (Варна) до 1,70 лв./кг (Ловеч). В Разград и Силистра средната цена на дребно в ДТО е по-ниска от тази на едро, съответно с 0,20 и 0,09 лв./кг.

Целия материал за цените на пилешкото месо четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.