1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. В Бургас организират празник на меда

В Бургас организират празник на меда

Разнообразието на нашата растителност е неповторимо, затова и нашият мед е неповторим

От днес до 29 август в Бургас се провежда изложение "Празник на меда", съобщиха на пресконференция организаторите от община Бургас и регионалния пчеларски съюз. На площад "Тройката" производители-пчелари от цялата страна ще представят своята продукция с цел популяризиране на полезността на пчелните продукти, съобщи председателят на регионалния браншови съюз в Бургас Ботьо Ботев.

Според Ботев, качеството на българския пчелен мед е много високо, а предлаганите видове на пазара са многообразни, заради богатата ботаника в страната ни. Разнообразието на нашата растителност е неповторимо, затова и нашият мед е неповторим, каза Ботев. Според него обаче, на българския пазар липсва реклама на меда и различните пчелни продукти, които не само са високачествена храна, но и мощно лечебно средство за различни заболявания.

В Бургас през миналата година в областната дирекция „Земеделие и гори” са регистрирани 54 966 пчелни семейства, а произведеният мед в бургаско е бил 562 тона, съобщи Станка Казанкина от дирекцията.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.