1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. В община Ардино предотвратиха два случая на незаконна продажба на 40 тона въглища

В община Ардино предотвратиха два случая на незаконна продажба на 40 тона въглища

Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници"

Нови два случая на незаконна продажба на 40 тона въглища предотвратиха служителите от Митническо бюро Кърджали, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Митническите инспектори от МБ Кърджали съвместно със служители на Областна дирекция на полицията извършиха проверка в село Жълтуша, община Ардино, където от спрян на улицата товарен автомобил, натоварен с 10 тона брикети, се е извършвала продажба в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове. Собственикът не представил пред инспекторите от Митница Свиленград документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциза.

Проверката е продължила в стопанския двор в съседното село Диамандово, където са открити още 10 тона брикети и 20 тона донбаски въглища, собственост на шофьора на товарния автомобил от с. Жълтуша. На нарушителя ще бъде съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове като санкцията за този вид нарушение е два пъти стойността на акциза, но не по-малко от 1000 лева.

Това е четвърти случай за последните три седмици, в който служители на митническо бюро Кърджали установяват незаконна продажба на въглища.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.