1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. В Париж и Чикаго цените вървят в различни посоки

В Париж и Чикаго цените вървят в различни посоки

Цените на петрола и днес се движат надолу

Натискът върху цените на пшеницата вчера отново се увеличи. В САЩ отчетените печалби са по-добри от пазарните очаквания, като на места вече жътвата е в разгара си. По отношение на ечемика жътвата ще започне най-вероятно в последната седмица на юни. Притесненията за руската реколта от пшеница останаха на заден план, а търговията при американската царевицата остана спокойна. 
 
При днешната предборсова търговия в Чикаго юлските фючърси на пшеницата са с минус 50 цента до 6 долара и 7 цента за бушел, докато царевицата е нагоре със 75 цента до 452 долара и 50. 
 
Соята от юлския контракт днес по обяд поевтинява с два долара и 75 до 11 долара и 85 цента за бушел, а соевото масло е на загуба до 43 цяло и 42 цента за фунт. Соевото брашно е нагоре с 50 цента до 368 долара и 50 цента за тон.
 
По обяд в Париж контрактите също се движат в различни посоки. Септемврийските доставки на пшеницата в Париж е на печалба с едно  евро и е на цена от 240 евро за тон, а царевицата от августовския контракт е 216 и 75, което е минус от 25 цента. Августовската рапица пък е на печалба с евро и 75 до 470 евро за тон.
 
 
На селскостопанската борса в Ешборн за един тон обезмаслено сухо мляко от юлските доставки се предлагат 2530 евро, за един тон масло с доставка през същия месец има оферти на 6590 евро, а цената на 100 килограма юнски картофи за преработка е все така 17,50 евро.
 
Цените на петрола и днес се движат надолу. Американският суров нефт е на загуба с 23 цента до 77 долара и 51ин цента за барел, а сортът Брент се продава за 81ин долара и 38 цента, отчитайки минус 25 цента. По обяд природният газ на нидерландската виртуална борса TTF струва 34 евро и 65 цента за мегаватчас, което е плюс 24 цента. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.