1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. В пет града ще бъдат организирани приемни по повод Световния ден на потребителя – 15 март

В пет града ще бъдат организирани приемни по повод Световния ден на потребителя – 15 март

Инспектори от ДВСК ще приемат сигнали от граждани във Варна, Бургас, Пловдив, Русе и Враца

Министерство на земеделието и храните и Националната ветеринарномедицинска служба организират открити приемни по повод Световния ден на потребителя. Приемните ще бъдат разположени в специално изградени за целта шатри на централни места във Варна, Бургас, Пловдив, Русе и Враца на 15 март (понеделник). В тях гражданите ще могат да подават сигнали за нередности по отношение на храни от животински произход към инспектори от „Държавния ветеринарно-санитарен контрол”.

Ветеринарните инспектори ще разясняват на потребителите какви сигнали приема ДВСК, как реагира на тях, за спазването на какви изисквания трябва да се следи в заведенията и търговската мрежа.

В рамките на месеца, в който се отбелязва Световният ден на потребителя, е организирана и пътуваща изложба под надслов „Потребителят трябва да знае”. Целта на изложбата е да информира потребителите за техните права при производството и търговията с хранителни стоки и да ги провокира самите те да следят за нередности при предлагането на такива продукти на пазара. Изложбата вече посети градовете Пловдив и Русе, до 17 март ще бъде във Варна, а от 18 до 28 март ще могат да я разгледат и гражданите на Враца.

Откритите приемни ще са на разположение на гражданите от 10.00 до 18.00 часа. В гр. Пловдив приемната ще бъде разположена  на пл. „Централен” пред Туристическия информационен център, в гр. Варна – на пл. „Независимост”, в гр. Русе – на ъгъла между ул. „Александровска” и ул. „Църковна независимост”. Информацията за точното разположение на откритите приемни в гр. Бургас и гр. Враца  ще бъде предоставена допълнително.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.