1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Внасяме 70% от хранителните си продукти отвън

Внасяме 70% от хранителните си продукти отвън

Снимка:

Търговските вериги изстискват българските производители

Търговските вериги у нас изстискват докрай производителите ни, даже отвъд позволеното и не допускат до рафтовете си малките и средни производители. Това заяви днес председателят на Съюз "Произведено в България" Лукан Луканов по време на среща на ръководството и представители на организацията с икономическия министър Делян Добрев, предаде БГНЕС.

Всичко това води до ситуацията, при която у нас внасяме 70% от хранителните си продукти отвън, което е срамно и недопустимо положение за страна, която може да изхранва половин Европа, продължи Луканов. Банките не кредитират - пари няма, но има ОП "Конкурентоспособност", която е интересна за малкия и средния бизнес, каза той. Предлагаме на правителството създаването на тържища и пазари и може би те ще бъдат сериозна пазарна алтернатива на големите търговски вериги. Предлагаме и законови промени в Закона за защита на конкуренцията, за да бъде защитен малкият и среден бизнес, изрази той становището на организацията, която оглавява. На срещата са и другите членове на ръководството на съюза Христо Друмев, Пламен Грозданов, изпълнителен директор, Кънчо Стойчев и др.

Малкият и средният бизнес е гръбнакът и на пазарната икономика, и на демокрацията у нас, което е всеобщо прието правило. Днес сме особено разтревожени от неговото състояние и от масовите фалити в този сектор, заявиха от ръководството на "Произведено в България". Очевидна е връзката и между малкия и средния бизнес и безработицата, смятат те. Според тях каузата е развитие на българското производство, а битката, която са повели е само за едно - да има правила.

"Ще подпишем споразумение между Министерството на икономиката и съюза за вашата добра инициатива "Произведено в България", заяви в отговор министър Делян Добрев.

Целия материал за срещата на ръководството на "Произведено в България" с икономическия министър Делян Добрев четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.