1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Всяка десета бира, която купува българинът, е тъмна

Всяка десета бира, която купува българинът, е тъмна

Полезните свойства в бирата при умерена консумация се дължат на качествата на растителните суровини ечемик и хмел

През зимните месеци консумацията на тъмни бири в страната заема около 9% от общото потребление на пиво, стана ясно на второто издание на Есенния бирен салон.

Според председателя на Съюза на пивоварите Владимир Иванов, който откри салона, тъмната бира вече има свой кръг от истински ценители, а тенденцията е с годините те все повече да се увеличават.

Освен, че е изключително подходящо за консумация през зимния сезон, според редица научни доказателства, тъмното пиво е богато на полезни за човешкия организъм вещества. Както светлата бира, тъмните марки също съдържат антиоксиданти, феноли и флаваноиди, минерали, витамини от групата В. Тези качества правят тъмната бира неизменна част от портфолиото на всички пивоварни.

По време на Бирения салон всяка компания представи специфичните качества и характеристики на марките тъмно пиво, които предлага на потребителите. Вкусът на този вид бира се дължи на технологията и рецептурата на производство и най-вече на използването на уникални съчетания от тъмни, карамелени и светли видове малц.

Изследване на независимата лаборатория “Център по Биология на Храните” доказва, че антиоксидантите в тъмната бира са два пъти повече в сравнение със светлите.

Полезните свойства в бирата при умерена консумация се дължат на качествата на растителните суровини ечемик и хмел, които, заедно с останалите й съставки - бирената мая и водата, категоризират пивото като изцяло натурална напитка.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.