1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. XVII-то Международно специализирано изложение Селското стопанство и всичко за него

XVII-то Международно специализирано изложение Селското стопанство и всичко за него

Под егидата на Министерството на Земеделието и храните и с медийната подкрепа на Агрофорум и Agro.bg

Днес в Добрич, в 10:30 часа, министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще открие Международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него”. Изложението се провежда за 17-ти път и е под егидата на Министерство на земеделието и храните. На него ще бъдат представени  широка гама от машини, съоръжения, оборудване за селското стопанство и  хранително-вкусовата промишленост. Изложителите ще предлагат и семена, препарати за растителна защита, ветеринарно-медицински препарати, горива, масла, смазочни материали за селскостопанската техника. Ще бъдат представени и лабораторни прибори и апаратура, както и специализирана литература.

В 13 часа в рамките на изложението, министърът ще вземе участие в Кръгла маса по проблемите на земеделието и селските райони, на която ще присъстват и експерти от дирекция „Развитие на селските райони”.

За своите шестнадесет години изложението се превърна в символ за модерно селско стопанство и притегателен цeнтър за агрофирми и производители от цял свят. Специализираното изложение Селското стопанство и всичко за него е единствено по рода си  в източната част на страната и е второто по големина в България. През 2008-та година се представиха 344 фирми от България, Австрия, Беларус, Великобритания, Германия, Дания, Израел, Испания, Италия, Китай, Корея, Молдова, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Словакия, Словения, Сърбия, Черна Гора, Турция, Финландия, Холандия, Чехия, Швеция и Япония. Посетителите дошли да видят новостите в селското стопанство бяха повече от 23 000.

Програмата на изложението може да намерите ТУК.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.