1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Зам.–министър Костов се срещна с Н. Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух

Зам.–министър Костов се срещна с Н. Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух

Двамата обсъдиха изготвянето на проект за сътрудничество между България и Палестина в областта на земеделието

Заместник–министърът на земеделието и храните доц. д-р Георги Костов се срещна с Н. Пр. д-р Ахмед Мохамед Ал-Мадбух, извънреден и пълномощен посланик на държавата Палестина в Република България.

Двамата обсъдиха изготвянето на проект за сътрудничество между България и Палестина в областта  на земеделието. Изключително важно за двете страни е обмяната на опит и добри практики в областта на науката, свързани със земеделието и производството на хранителни продукти, каза зам.–министър Костов. Той почерта още, че  България е популярна дестинация за палестински студенти, което е добра основа за бъдеща размяна на учени и обмяната на опит.

По време на срещата се разгледа и въпросът  за добрите практики, които има страната ни в залесяването и създаването на гори. Зам.-министър Костов отбеляза, че залесяването е дълъг и сложен процес, който ще отнеме време. Подобряването на ландшафта може да окаже влияние върху  климатичните условия в Палестина, което да повлияе  благоприятно и върху развитието на туризма в страната. Опитът, който има нашата страна в областта на залесяването, може да бъде изключително полезен за Палестина, посочи още доц. Костов.

Обсъди се износът на българско месо и мляко за Палестина. Зам.–министър Костов, каза че страната ни може да предложи хранителни продукти / пилешко и агнешко месо и мляко/, които са екологично чисти и с  високо качество. България може да е мост в търговските отношения между Европа и Палестина, стана ясно по време на срещата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.