1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Замразеното пиле поевтиня в десет области

Замразеното пиле поевтиня в десет области

Средно за страната цената на едро на замразеното пиле е 4,02 лв./кг

Цените на едро на замразеното пиле на тържищата в страната са в границите от 3,80 лв./кг (Плевен) до 4,40 лв./кг (Бургас и Добрич). В десет области се наблюдава седмично понижение на стойностите, в рамките на 0,2 – 5,4% (Бургас), докато в други три продуктът леко поскъпва - от 0,3 до 0,8% (Силистра). Средно за страната, цената на едро на замразеното пиле е 4,02 лв./кг - с 0,5% под нивото от предходния седмичен период. 

Предлагането на дребно на замразено пиле в големите търговски вериги (ГТВ) е в ценовия диапазон от 4,29 лв./кг (Шумен) до 5,04 лв./кг (Русе). В сравнение с предходната седмица, в три области се отчита поскъпване на продукта в ГТВ от 0,4 до 5,3%, най-съществено във Варна. Единствено в Шумен е налице поевтиняване, с 5,5%. Тези разнопосочни изменения не оказват влияние на средната цена на дребно на замразеното пиле в ГТВ за страната, която се задържа на ниво от 4,70 лв./кг.

През изминалата седмица цените на дребно на замразеното пиле в ГТВ са средно с 0,68 лв./кг по-високи от тези на едро, като разликата варира от 0,22 лв./кг в Бургас  до 0,99 лв./кг в Русе.

По области, цените на замразено пиле в другите търговски обекти (ДТО) се задържат в интервала от 4,54 лв./кг в Стара Загора до 5,30 лв./кг в Силистра. Само в две от областите се наблюдават седмични ценови колебания – покачване с 6,3% в София и понижение с 2,1% в Шумен. В резултат, средната цена на дребно на замразеното пиле в ДТО се повишава с 0,2% на седмична база, до 4,88 лв./кг.

През изтеклия седмичен период средната за страната цена на дребно на замразеното пиле в ДТО е с 0,86 лв./кг по-висока от тази на едро, като разликата достига до 1,39 лв./кг (Кърджали).

 

Етикети пиле, едро, цени
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.