1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Започва увеличението на капитала на "Елана фонд за земеделска земя"

Започва увеличението на капитала на "Елана фонд за земеделска земя"

Номиналната стойност на новите акции е един лев

 

Увеличението на капитала на "Елана фонд за земеделска земя" започва от 27 септември, съобщиха от дружеството. Капиталът на фонда преди увеличението е 2.496 млн. лв. и се очаква да достигне 19.969 млн. лв. За записване са предложени 17 472 476 акции.

Съотношението между издадените права и новите акции е едно към седем. Номиналната стойност на новите акции е един лев, а емисионната стойност - 1.20 лв.

От дружеството отчетоха, че към 31 август са инвестирали 1.025 млн. лв. за покупка на 6790 декара земя на средна цена 151 лв. за декар. Терените са в шест области, предимно в Северна България. Около 96 процента от парцелите вече се обработват от наематели, а останалите предстои да бъдат дадени под аренда за 2006 г.

Площта на закупените парцели варира между 3 и 80 декара, като средната площ на парцел е около 10 декара. Очаква се до края на септември купената от дружеството земя до достигне 12 000 декара при средна цена около 155 лева на декар.

Срокът за съществуване на фонда е седем години. Създателите на фонда и инвеститорите очакват общата доходността на дружеството за този срок да бъде 500%./Dnevnik online

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.