1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. ЗарАгро шоу е в разгара си

ЗарАгро шоу е в разгара си

Небивал интерес към аграрното изложение на старозагорското летище

 

ЗарАгро шоу посреща посетители до 16 май  между 10 и 19 часа с безплатен вход и томбола с награди - мотокултиватори, пръскачки, инструменти, автомати за вода и  много други. Вървят и демонстрациите – всеки ден най-престижните световни и български марки селскостопанска техника показват възможностите си на ливадата до входа на изложението или се състезават за бързина на пистата. По пистата „летят” и тестваните от посетителите бизнес модели на  автомобили от марките Honda, Renault, Volkswagen Mahindra и други.

Днес Националната асоциация по коневъдство демонстрира елитни коне и уестърн шоу. Представените породи коне - Източна Българска Рефиста и холандсктата порода Фризиец . От тази порода има само 3 коня в България. Предизвикаха изключителен интерес, защото тези коне не са за езда, а за атракции. Утре полицейският конен ескадрон на  Стара Загора ще покаже своите  умения.

Атрактивният стил на изложението не прави по-малко значими сериозните предложения на ПроКредит банк за изгодни кредити. Макар и направени още вчера, всеки ден в офиса на банката на изложението може да се получи информация за преференциалните кредити за земеделието. Вариант за аграрната сфера предлагат и от СиБанк. Държавен фонд „Земеделие” предоставя актуална информация за еврофондовете.

Тракийският университет е домакин на четвъртата Балканска научна конференция по животновъдство BALNIMALKON и след като приключат научните дискусии, участниците във форума ще разгледат изложението ЗарАгро, за да видят на живо постиженията на българските си колеги.

Наситените със събития дни на ЗарАгро шоу завършват с концерти. Тази вечер се представя Биг бенд Стара Загора с богата и разнообразна програма; Популярният оркестър „Карандила” ще се прояви утре; в последния ден на изложението от 14 часа ни очаква голямото ПопРокДенс парти на ЕОЛ Бенд. В 16.30 часа на 16 май изложението ЗарАгро ще бъде закрито до следващата година.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.