1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Зона на фирми с биопродукти на „Произведено в България“ 2012

Зона на фирми с биопродукти на „Произведено в България“ 2012

Фирмите от текстилния бранш - най-верният участник в изложението, бележат спад

Националното търговско изложение „Произведено в България“ стартира своето осемнадесето издание в София и тази година в зала „Универсиада“. За поредна година се запазва броят на участниците, над 150 фирми, обяви при откриването на изложението Христо Друмев от Съюз „Произведено в България“. Новите изложители са 15 на брой фирми.

„Текстилният бранш, най-верният участник в „Произведено в България“, тази година обаче бележи спад на участие с щандове на родни фирми. Секторът е сред най-големите работодатели в страната и износител на европейския пазар. Затруднените условия в ЕС и спада на покупателната способност тази година чувствително са се отразили в развитието на този бранш и в свиването на неговото производство.

В сравнение с 2011-та традиционните български производствени сектори „Парфюмерия и козметика“ и „Хранителни стоки“ тази година са представени по-добре и ще радват потребителите с разнообразие, нови тенденции, традиционни, био и еко продукти, обяви председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. По думите му българските фирми участват в изложението с цел бърза реализация на продукцията и обръщане на стоки и оборотни средства за кратък период. На него те търсят за кратко време, но в дългосрочен план, нови партньори и ниши за реализация на предлаганата стока.

Почти 20 години организаторите на изложението рекламират и се стремят да представят българския продукт, като максимално съдействат за повишаване доверието в българските стоки, за да бъдат предпочитани от потребителите. Тази година те приветстват производството и употребата на натурални и биопродукти, тясно свързани с международните тенденции за по-здравословен и екологичен живот. Затова и за първи път в рамките на изложението „Произведено в България“ през 2012 г. се организира Зона за фирми с био- и екопродукти. Фирма „Мелето“ ООД от Пловдив ще организира работни демонстрации за домашно производство на пълнозърнест хляб с квас. Така посетителите на изложението ще имат възможността да замесят български хляб между 11 и 12 ч. И между 15-16 ч. в дните на „Произведено в България“ 2012 в зала „Универсиада“. Входът е свободен.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.