1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Девето издание на Международния фестивал на меда в Несебър

Девето издание на Международния фестивал на меда в Несебър

Над 30 пчелари ще представят своята продукция

Деветото издание на Международния фестивал на меда ще бъде открито официално днес (28.08.) в Несебър от 17.00 часа.В рамките на фестивала на меда над 30 пчелари представят своята продукция.

Организатори на събитието са Общински съюз по пчеларство и община Несебър. Участниците ще представят мед, пчелни продукти и козметика и препарати за апитерапия.

Като съпътстващо мероприятие на фестивала е Първата световна конференция по биологично пчеларство, която ще събере около 150 учени, пчелари и специалисти от над 30 страни от четири континента. Като част от програмата на семинара в Несебър днес ще се проведе симпозиум с лектор Жил Ратиа, президент на Апимондия – Фарнция (Световната пчеларска организация) и Стефан Богданов, член на ръководството на Апимондия и главен координатор на Първата световна конференция по биологично пчеларство.

По-късно през деня ще има семинар по подготовка на млад фермер с лектор от Министерството на земеделието и храните. Конференцията ще има следните направления - апитерапия и пчелни продукти, технология на биологичното пчеларство, пчелни продукти и интеграция и нормативна наредба и сертификация. Организатор на международната проява, която ще продължи до неделя, е Сдружението за биологично пчеларство. Фестивалът на меда ще продължи до 5 септември.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.