1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Добрички панаир открива изложението "Пчеломания"

Добрички панаир открива изложението "Пчеломания"

То ще продължи до 26 март с лекции по актуални проблеми на пчелната патология и представяне на водещи продукти и препарати в пчеларството

Над 40 фирми от страната и чужбина се включват в Осмото международно специализирано изложение „Пчеломания", което се открива днес в Добрич. Официалната церемония по откриването е от 10.00 часа в спортен комплекс „Простор”. Зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова ще посети изложението и ще вземе участие в дискусия за Общата селскостопанска политика и бъдещето на Програмата за развитие на селските райони, информират организаторите от „Добрички панаир” АД.

В първия ден на форума са предвидени още дискусии по Националната програма за пчеларство до 2013 година и по условията за ниско трудоемко и високопродуктивно пчеларство. В днешния ден ще бъдат връчени наградите на призьорите от конкурса за детска рисунка на тема „Медът – сладкото злато на Добруджа”.

Изложението ще продължи до 26 март с лекции по актуални проблеми на пчелната патология и представяне на водещи продукти и препарати в пчеларството. Традиционно в рамките на форума, ще бъдат връчени  наградите на „Добрички панаир” АД за най-успешните изложители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.