1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Есенен фестивал на меда започна в Добрич

Есенен фестивал на меда започна в Добрич

Форумът ще продължи до 16 октомври

Есенен фестивал на меда и пчелните продукти беше открит днес в Добрич. Това е второ издание на провелия се през август форум, който обхваща цялата страна. 15 пчелари са заявили участие, но лошото време е намалило броя им, коментираха организаторите.

Една от идеите на фестивала е директната продажба и запознаването на потребителите с ползата от меда и пчелните изделия. Затова дегустацията на място е важна стъпка в контакта с клиента, коментира Недялка Михова, производител и участник във фестивала. На щандовете са изложени и редки видове мед – от кориандър, от магарешки бодил и други билки.

Три пъти по-голям е финансовият ресурс по Националната програма за пчеларство за следващия програмен период, припомни по време на откриването зам.-областният управител на Добричка област д-р Катя Ганова. Проблемите на пчеларите ще бъдат дискутирани по време на кръгла маса, която ще се проведе днес от 14 часа. Темата е „Пчеларството като гарант за биологичното разнообразие и екологичното равновесие в природата“.

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.