1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Избраха пчелар №1 на България за 2019 година

Избраха пчелар №1 на България за 2019 година

Номинацията се провежда за 21 – ви пореден път в България

Обявиха наградата пчелар №1 на България. Престижният приз се присъди на братята Николай и Емил Хосейни от Пловдив. Номинацията за Пчелар на година се провежда за 21 – ви пореден път у нас. Критериите за оценка на кандидат пчеларите включват прилагането на иновативност в сектора, общителност и голям мащаб на производство.

Пчеларството в рода на Хосейни се предава през поколенията. Младите притежават енергия и внедряват нови технологии, а старото поколение поддържа качеството и притежава мъдростта на опита. „Aз ги познавам много отдавна лично. Винаги се възхищавам когато отида в Пловдив от тяхната работоспособност, компетентност, от тяхната визия да виждат бъдещето развитие и реализация на пчелните продукти. Българите произвеждаме, но не умеем да реализираме пчелните продукти“, подчерта Кирил Киров, председател на Сдружение „Клуб на пчеларите №1 в България”.

По време на мероприятието се засегнаха и основни пчеларски проблеми като използването на опасни за опрашителите препарати за растителна защита и нужда от добра реализация на родната продукция.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.