1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. На "Пчеломания 2010" ще участват 37 фирми

На "Пчеломания 2010" ще участват 37 фирми

Лекции по прилагане на тригодишната национална програма за пчеларство ще бъдат четени на изложението

Заявки за участие в Седмото международно изложение "Пчеломания" 2010, което ще се проведе от 25 до 27 март в Спортен комплекс "Простор" в Добрич са дали 37 фирми от страната и чужбина. Това съобщават от фирмата - организатор "Добрички панаир" АД  съобщи dariknews.bg. Официалното откриване е от 10.00 ч.. Очакват се гости от Министерството на земеделието и храните, Държавен фонд Земеделие, председателят на Национален браншови съюз и управниците на Добрич и областта.

Дни преди изложението се проведе конкурс за детски рисунки "Медът - сладкото злато на Добруджа". В него се включиха над 350 творби. 40 от тях са отличени с награди. Призовете ще бъдат връчени след откриването на панаира - от 10.30 ч. в Конферентна зала. В трета възрастова група са отличени Даринка Дончева на 14 г. от СОУ "Климент Охридски" и Траяна Милчева на 13 г. от ОУ ''Христо Ботев''.

По време на седмата "Пчеломания", в първия ден, са залегнали лекции по прилагане на тригодишната национална програма за пчеларство, 2008 - 2010 г., за програмата за развитие на селските райони - особености и развитие, както и за производство на пчелни майки в личния пчелин. Ще бъде представена турската фирма "Апимайе" и нейния термокошер. В петък, 26 март, от 19.30 ч. ще бъдат връчени наградите на "Добрички панаир" АД.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.