1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Пчеларите вече имат свое предаване по АГРО ТВ

Пчеларите вече имат свое предаване по АГРО ТВ

Първото издание на „Пчелините на България“ стартира в петък – 7 април от 19:50 часа

На 7 април, в ефира на АГРО ТВ от 19:50 ч е премиерата на предаването „Пчелините на България“.

predavane-pchelini

„Колегите очакват „тяхното предаване”, което ние започнахме да правим с нетърпение и то ще бъде изпълнено със съдържание, за да може пчеларската общност да върви напред - това е идеята на „Пчелините на България“, каза продуцентът д-р Ивелин Маринов.

Фамилията на Георги Момчев отглежда 480 пчелни семейства в региона на Силистра. Той вече знае за старта на „Пчелините на България“ и има абонамент за всички платформи, които предлага АГРО ТВ.

„Секторът има нужда от огромна единност на пчеларите. В едно такова предаване очакваме да научаваме всичко най-важно за пчеларството - от производството до реализацията и т.н. Трябва да има информация. Да бъде достъпна. Лично аз повече гледам АГРО ТВ отколкото гледам първа, втора и трета програма“, каза Георги Момчев. А неговият колега от Петрич Борислав Митрев допълни: „Аз съм сигурен, че има нужда от такова предаване особено да се показват правилните пчеларски практики.“

„Всяка една информация е полезна. Едно телевизионно предаване дава доста позитиви като информация, като възможности за пчеларите и най-вече препоръчвам да има повече информация за млади пчелари, за програми, в които да могат да участват и да получават финансиране европейско и национално“, каза доц. д-р Динко Динков, преподавател в Тракийски университет - Стара Загора.

Д-р Илиян Гечев, експерт по „Болести по пчелите“, сподели:

„Аз съм убеден, че има нужда от такова предаване, в което да се засегнат не само успешните пчелини, но и пчелини, които имат сериозни проблеми, защото не е важно каква технология се използва, а как се поддържа и добрият здравословен статус на пчелите.“

„Добре е да има пчеларско предаване, понеже виждам, че нивото в сектора не е високо. Благодарение на това предаване ще имаме повече знания и съответно - по-високи резултати, по-малки загуби. Обмяната на опит винаги е добра, защото няма как човек да знае всичко и да успее да приложи всичко, което знае“, сподели Тихомир Тачев, който отглежда 270 пчелни семейства в региона на Нова Загора.

Фамилия Бурулянови отглежда 350 пчелни семейства в региона на Кърджали и Хасково. Бизнесът е семеен повече от 30 години.

„Аз мисля, че ще бъде интересно и полезно. По този начин до хората ще достигне информация и за пчелните продукти, за ползата от тях и също така някои хоби пчелари ще се образоват допълнително, както и професионалните пчелари, защото няма как да знаят всичко.“

Димо Димов, член на Българската академия по пчеларство, също подкрепя идеята за създаването на месечно пчеларско предаване. Той сподели:

„Има нужда ТВ медия да показва пчеларския живот. Серията от добри примери ще ни учи как ние да подражаваме на тези хора или да се опитаме да постигнем техните успехи. Това предаване ще бъде базирано на знанията, на опита, на мненията на серия пчелари и учени в пчеларството. Това предаване може да се окаже ключ към решаване на отдавна зреещи проблеми, за които ние нямаме решение.“

Продуцентът д-р Ивелин Маринов, вярва, че предаването стартира с добра и позитивна енергия.

„Тръгваме с положителна нагласа, с много желание за съвместна работа. Предаването ще успее.“

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.