Юбилейното издание на международното изложение „Пчеларство-Плевен” ще се проведе от 10 до 12 февруари

Връчват за 10-ти път приза „Крило на успеха”

Традицията повелява ... В навечерието на Св. Харалампий всички пчеларски пътища да водят към Плевен. Поводът е международното изложение – договаряне „Пчеларство – Плевен”, чието 10-то издание предстои от 10 до 12 февруари 2012 година. Форумът се организира от „Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, със съдействието на всички браншови организации в страната, и преминава под патронажа на Министерството на земеделието и храните.

Точно преди 10 години пчелари от различни краища на страната, Европа и света за първи път се събраха в Плевен. През годините определиха Плевен като столица на пчеларството, разказват организаторите.

„Ето защо и подготовката сега е като за юбилей – усилията ни са да продължим градацията и да сме на прага на най-сериозния и мащабен форум до сега във всички аспекти. Отново стремежът ни е да представим българското пчеларство по най-добрия начин и едновременно с това да запознаем българските пчелари с последните световни новости в оборудването и инвентара, допринасящи за неговата модернизация, интензификация и намаляване на тежкия труд”, споделиха организаторите за AGRO.BG.

В тазгодишното издание на престижния форум участие ще вземат 120 фирми от страната, Европа и Азия, предлагащи пчеларско оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирани производители на майки и отводки, пчелни продукти и производи, козметика, напитки и други, опаковки, етикети, специализирано обучение и литература, медоносна растителност.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

Очаквайте видео новина по темата...

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.