1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. 200 деца от страната месиха хляб на фестивала „Семе българско"

200 деца от страната месиха хляб на фестивала „Семе българско"

Безброй посетители изработиха житни класове

В истински празник за децата се превърна вторият ден от Петия национален фестивал „Семе българско“ в Севлиево. Повече от 200 малчугани омесиха и изпекоха здравословни хлебчета с лимец. В инициативата „Предай нататък“ се включиха тримата майстори от „Дар лимец“, които показаха на децата какво е брашно и как от него да се замеси и оформи хубава питка. Малките майстори-хлебари получиха изпечените вкусотийки като награда за добре свършената работа.
 
Днес отвори врати в парк „Казармите“ и Селски МОЛ, който показа истинските вкусове от кухнята на баба. Щандовете в Селския МОЛ бяха препълнени с автентични домашни, екологично чисти и здравословни храни и напитки. Посетителите имаха възможност да опитат традиционните за региона зеленчуци, мляко, прясно козе сирене, яйца и кашкавал, домашни консерви, конфитюри и други кулинарни шедьоври.
 
В "Къта на занаятите на Идеал Стандарт - Видима" работещите в компанията представиха художествена обработка на дърво, поставки за ловни трофеи, картини и икони от гипс. Нестандартни и интересни бяха стоманените ножове и комплектите за почистване на камини, както и плетивата, майсторски направени на една и две куки.
 
Безброй посетители се включиха в изработването на дървени житни класове. С помощта на ръчни инструменти те подготвиха всички детайли, които накрая сглобиха в общи пана. Житните класове ще бъдат продадени на търг, а средствата ще бъдат дарени на севлиевска двойка с репродуктивни проблеми.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.